Followers

Saturday, 2 July 2011

Cepat Sebelum Terlambat!!! Jom Jadi Pembeli Ke Seribu Unit Krim Penawar 36 Penyakit Nur Syifa!











Harga:
Semenanjung
RM15.00 (Kecil) 25 gram
RM35.00 (Besar) 100 gram

Kos Penghantaran Semenanjung-FLAT RATE(sama rata)
(Kurier Skynet)
RM5

Harga Sabah dan Sarawak
RM17.00 (Kecil) 25 gram
RM37.00 (Besar) 100 gram

Kos Penghantaran Sabah & Sarawak-FLAT RATE (sama rata)
(Kurier Skynet)
RM7



Promosi Khas:)
Pembeliaan 3 unit dan ke atas, penghantaran adalah percuma:)

Sebarang pertanyaan:
Hubungi hotline jualan amal krim nur syifa: 0135022968
ataupun temui kami di facebook.com/krim nur syifa
InsyaALLAH kami akan menjawab pertanyaan-pertanyaan anda:)

Tuesday, 21 June 2011

Alhamdulilah Dengan Keredhaan dari-NYA Jumlah Terkumpul Sumbangan ialah RM1237.00

 

 Surah Al-Baqarah Ayat 261

Dan perumpamaan orang yang menafkahkan hartanya pada jalan Allah adalah seperti satu biji benih yang menumbuhkan tujuh tangkai, dan pada setiap tangkai ada seratus biji. Dan Allah melipat-gandakan (ganjaran) kepada sesiapa yang Dia (Allah) kehendaki. Dan Allah adalah al-Wasi’ (Maha Luas), lagi al-‘Alim (Maha Mengetahui)
.
Huraiannya: Berbelanja pada jalan Allah, walau pun pada zahirnya mengurangkan harta, tetapi pada hakikatnya ia menambahkan harta seseorang itu. Allah mengatakan bahawa setiap perbelanjaan Allah boleh menokok tambah sebanyak tujuh ratus kali ganda kepada apa yang ada. Perbelanjaan pada jalan Allah umpama baja yang menyuburkan harta yang dimiliki. Kadang-kadang pertambahan itu berlaku secara langsung kepada harta yang ada, dan kadang-kadang secara tidak langsung. Sekiranya harta yang ada tidak bertambah, mungkin kerugian atau musibah terhalang. Mungkin juga sesuatu yang diingini mudah diperolehi tanpa perlu mengeluarkan belanja. Banyak cara Allah menggantikan apa yang telah dibelanjakan pada jalan-Nya. Sesungguhnya Allah Maha Luas lagi Maha Mengetahui. Allah memiliki perbendaharaan yang maha luas, mudah sahaja bagi-Nya memberikan kepada sesiapa yang Dia kehendaki. Pengetahuan Allah maha luas, tidak ada sesiapa yang terkeluar daripada pentadbiran-Nya.








Penyata Jualan Amal dan Slip CIMB Bank Untuk Sumbangan Hasil Jualan Amal Krim Nur Syifa kepada Persatuan Sindrom Down Malaysia bagi tempoh jualan amal 23 Mei hingga 15 June 2011 (TERKINI)







Penyata Jualan Amal dan Slip CIMB Bank Untuk Sumbangan Hasil Jualan Amal Krim Nur Syifa kepada Persatuan Sindrom Down Malaysia bagi tempoh jualan amal 7 April hingga 22 Mei 2011 



























Penyata Jualan Amal dan Slip CIMB Bank Untuk Sumbangan Hasil Jualan Amal Krim Nur Syifa kepada Persatuan Sindrom Down Malaysia bagi tempoh jualan amal Februari, Mac hingga 6 April 2011.















 





                                                                                    


 

Penyata Jualan Amal dan Slip CIMB Bank Untuk Sumbangan Hasil Jualan Amal Krim Nur Syifa kepada Persatuan Sindrom Down Malaysia bagi tempoh jualan amal 1 Januari hingga 1 Februari 2011 






























Saturday, 18 June 2011

Jom2 Tengok dan Check Barisan Pemenang-Pemenang Pembeli Bertuah Krim Nur Syifa(KNS)....Kot2 la nama anda ada:)


































































TERMA DAN SYARAT

1) Hanya pembeli Jualan Amal Krim Penawar 36 Penyakit Nur Syifa (di bawah pengedaran pihak mutiarahatiamal2u) layak secara automatik untuk menjadi calon-calon pemenang hadiah-hadiah ini

2) Pembeli Krim Penawar 36 Penyakit Nur Syifa yang membeli produk ini bukan dari pihak jualan amal mutiarahatiamal2u iaitu membeli daripada bukan Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa (KNS) yang tertera di blog ini, membeli secara online mahupun hotline bukan di bawah pengurusan dan pengedaran pihak Jualan Amal krim Nur Syifa (mutiarahatiamal2u) tidak layak untuk menjadi calon-calon pemenang hadiah-hadiah ini.

3) Hadiah-hadiah dan Sistem hadiah yang disediakan adalah sangat berpadanan dengan konsep perniagaan mutiarahatiamal2u yang menjalankan perniagaan amal.

4) Penyerahan hadiah-hadiah akan diserahkan secara terus jika pemenang berada dalam jarak yang berdekatan dan akan dihantar melalui kurier skynet ataupun pos terus ke rumah jika pemenang berada dalam jarak yang jauh tanpa dikenakan caj penghantaran kepada pemenang..

4) Sebarang persoalan sila hubungi hotline mutiarahatiamal2u di talian 0135022968.

5) Kami mengamalkan dan menerapkan prinsip Telus, Amanah dan Akhirat di dalam perniagaan amal kami.



Sunday, 29 May 2011

Program Kesedaran Jualan Amal Krim Nur Syifa

 


             Assalammualaikum dan salam sejahtera? Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Program Kesedaran Jualan Amal Krim Nur Syifa sila ke link ini : http://mutiarahatiamal2u.blogspot.com/2011/05/kenapa-saya-buat-jualan-amal.html

Semoga kita smua mendapat kesedaran, insyaALLAH.





Saturday, 28 May 2011

22 SEBAB KENAPA ANDA MESTI MEMBELINYA

j
   

22 Sebab Kenapa Anda Mesti Beli Krim Penawar 36 Penyakit Nur Syifa ini? (nota dari Ketua Pegawai Operasi Jualan Amal Krim Nur Syifa Malaysia dan Brunei)

Hmm ’Anda Mesti bermonolog dalaman 10 Sebab Pun Tak Kan Mampu Kot nie tak kan la mampu 22 Sebab Kenapa Anda Patut Beli Krim Penawar 36 Penyakit Nur Syifa ini?..... Mesti anda tertanya-tanya ‘apa benda krim nie nie’, ‘berkesan ke’, ‘mengarut jer tue kata mampu menyembuhkan 36 penyakit’. Okeh jom kita tengok 22 sebab kenapa anda mesti beli krim penawar 36 penyakit nur syifa ini.

Sebab 1: Sebab apa anda patut beli?  Sebabnya krim nur syifa ini adalah krim pertama seumpamanya yang mengandungi Al-Habbatus Sauda sebagai penawar.
  
Sebab 2: So kenapa kalau ada Al-Habbatus Sauda?  Sebenarnya kepada yang belum tahu ada satu hadis khas mengenai Al-Habbatus Sauda iaitu Hadis Sahih Bukhori, Sabda Nabi S.A.W ‘Tetaplah kamu dengan Al-Habbatus Sauda’ kerana sesungguhnya padanya terdapat ubat bagi segala jenis penyakit, kecuali Al-Sam dan Al-Sam itu ialah maut’. Kita guna saja pun dah dapat pahala sebab ini sunnah Rasulullah.
                 
          Sebab 3: Apakah 36 penyakit yang boleh dirawat tue?  Antaranya ialah darah tinggi, kencing manis, sakit jantung, menghapuskan lemak,  lelah / asma, telinga bernanah / dimasuki serangga, resdung, bengkak, gout, sakit perut,lepas bersalin, sakit sendi sakit datang bulan / senggugut, lumpuh, sakit pinggang, migraine, buang angin /  kembung, sembelit, buasir, kencing tidak lawas, menguat tenaga batin, mengurangkan ketagihan merokok, sakit lutut, bisul, sakit tumit, sakit kulit dan gatal-gatal, batu karang, kebas-kebas kaki, tangan kena ekzos motor,besi panas, minyak panas atau air panas, patah dan retak tulang, batuk, sakit gigi, gigitan/sengatan binatang berbisa, beguk(tyroid), kanak-kanak suka kencing malam.
                  
           
          Sebab 4: Ramai ke beli krim nur syifa? Alhamdulilah walaupun baru tidak sampai 5 bulan, oleh kerana berkesan merawat 36 penyakit dengan izin ALLAH, jualan amal krim nur syifa ini sudah mencatatkan jualan menakjubkan dengan menghampiri jualan 800 unit berbanding target asal jualan amal krim nur syifa ini yang agak samar-samar untuk mencapai sasarannya iaitu 100 unit. Selain itu kerana permintaan luar biasa, kami sudah mengembangkan perniagaan jualan amal ini sehingga ke 6 buah negeri iaitu Kedah, Sarawak, Kelantan, Terengganu, Selangor dan Perak. Selain itu kami juga sudah mengeksport ke Brunei kerana mendapat permintaan dari sana. Alhamdulilah. 
                 
           Sebab 5: Selamat ke guna produk ini? Anda perlu tahu produk krim nur syifa ini telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), no siri MAL:06060402K.
                     
            Sebab 6: Nak tahu lagi la krim ini selain bahannya ada khasiat al-habbatus sauda apa lagi yer? Sebenarnya krim ini turut mengandungi minyak zaiton, serai wangi, kayu putih dan pudina.
                         
           Sebab 7: Boleh ke guna semasa dalam solat,umrah dan haji? InsyaALLAH boleh digunakan tanpa was-was, boleh dibawa ke dalam solat dan semasa mengerjakan ibadat ‘Haji atau Umrah’ kerana ia diperbuat dari bahan yang dibenarkan oleh ‘syarak’.
                            
          Sebab 8: Krim Nur Syifa nie jenis melekit dan berminyak tak? Alhamdulilah krim nur syifa ini tidak berminyak & tidak melekit 
                            
           Sebab 9: Saya selalu alami stress atau tekanan di tempat belajar dan bekerja, so adakah krim nur syifa boleh menenangkan stress saya nie selain merawat 36 penyakit? Alhamdulilah krim nur syifa mengandungi Aroma Therapy yang menyenangkan untuk menghilangkan stress(tekanan) selain mampu merawat 36 penyakit.

                            
           Sebab 10: Krim Nur Syifa ada vitamin tak? Krim Nur Syifa mengandungi minyak zaitun yang kaya dengan vitamin E.
                             
           Sebab 11: Senang ke nak bersihkan krim nur syifa nie slepas guna? Krim Nur Syifa ini mudah dibersihkan dengan air selepas digunakan.
                               
            Sebab 12:  Adakah sesuai untuk membawa krim nur syifa ini sebagai bekalan untuk para jemaah haji dan umrah? Alhamdulilah, sangat sesuai dijadikan bekalan untuk para jemaah haji dan umrah.
                                
            Sebab 13: Hmm, saya lelaki boleh ke guna? Memang boleh pun kerana sesuai untuk semua golongan lagipun rekod jualan secara kasarnya menunjukkan bilangan lelaki adalah hampir sama banyak dengan bilangan wanita yang membelinya.

                     
 Sebab 14:  Ce….citer…..ce citer sikit pengalaman menggunakan krim nur syifa ini? Seikhlas hati saya dulu semasa pada mula-mula diperkenalkan krim nur syifa ini oleh abang saya Muhammad Rahimi Abdul Rahman tentang fungsi dan keberkesanannya merawat 36 penyakit, hati saya terdetik mengarut jer nie tak kan la mampu merawat 36 penyakit. Abang saya tersebut telah menggunakan krim nur syifa ini untuk penyakit resdung yang dihadapinya sekian lama. Sebelum ini dia banyak menggunakan rawatan secara tradisional seperti menggunakan teknik tradisional perasapan di muka tetapi kaedah itu semua berkesan dalam masa yang sekejap sahaja dan dia kembali mengalami masalah yang sama. Selain itu kos untuk teknik perasapan ini juga mahal dan tidak mampu dilakukan oleh diri sendiri secara efektif dan hanya mampu melakukan secara efektif oleh orang mahir dengan teknik ini. Tetapi selepas membeli krim nur syifa, dia telah menggunakan krim nur syifa ini mengikut panduan penggunaannya seperti pada kertas manualnya berwarna ungu tersebut, keadaan resdung dia semakin pulih dalam masa yang berpanjangan. Sejak menggunakan krim nur syifa ini dengan izin-NYA, sistem pernafasannya semakin terbuka dan tidak tersumbat lagi selepas bangun pagi. Tetapi saya masih tidak percaya keberkesanannya kerana mungkin tidak menggunakannya sendiri. Ini mungkin juga kerana sifat saya ini susah untuk percaya kepada sesuatu produk kecuali lah dengan menggunakannya sendiri dulu. Oleh kerana saya turut mengalami masalah resdung, saya berkata kepada diri saya sendiri ‘why not saya mencubanya’ so saya telah membelinya. Alhamdulilah selepas menggunakannya, masalah resdung saya semakin berkurangan. Selain itu saya turut menggunakannya sewaktu bersukan dan berjoging. Apa yang menariknya sebelum ini saya hanya dapat berjoging sebanyak 3-4 pusingan, tetapi selepas menggunakan krim nur syifa dengan menyapunya pada pergelangan dan kawasan pelipat kaki, sekarang saya mampu berjoging sebanyak 6-7 pusingan, alhamdulilah.
                            
          Sebab 15: Dengar kata lelaki ataupun perempuan boleh memecahkan lemak dengan menggunakan krim  nur syifa ini?  Memang betul terdapat rakan lelaki yang membeli krim nur syifa melalui jualan amal ini menggunakannya untuk memecahkan lemak di badan kerana rakan saya yang bernama Wan tersebut seorang ‘body builder’. Alhamdulilah walaupun dia kata krim nie agak panas, selepas menggunakannya selama seminggu, dia sangat terkejut dan kagum betapa krim ini sudah menunjukkan betapa ia berkesan memecahkan lemak apabila lemak di badannya semakin berkurangan walaupun hanya menggunakannya seminggu. Saya sendiri pun agak terkejut dengan perubahannya kerana ‘muscle’ seorang ‘body builder’ lazimnya agak tebal tetapi apabila berjaya dipecahkan lemak di badannya hati saya berkata ‘wah so amazing’. Apapun semuanya itu berlaku kerana keizinan dari-NYA.
                          
         Sebab 17: Selain terbukti berkesan untuk penyakit di atas nie, ada lagi tak testimonial terbukti berkesan oleh pelanggan untuk penyakit lain? Ya  anda boleh melihatnya di blog rasmi jualan amal krim nur syifa iaitu http://mutiarahatiamal2u.blogspot.com/2011/05/testimonial-sebahagian-daripada.html
                          
          Sebab 18: Sesuai ke saya nak buat krim penawar 36 penyakit nie sebagai hadiah? Memang sesuai kerana data diambil secara rambang hampir 30-40% pelanggan jualan amal ini membelinya sebagai hadiah untuk mak ayah, datuk nenek, adik beradik, saudara mara dan untuk sahabat.
                           
            Sebab 19: Senang ke nak dapatkan produk nie dan kalau saya nak beli secara online, hotline mahupun secara terus? Senang jer anda boleh ke blog rasmi jualan amal kami iaitu http://mutiarahatiamal2u.blogspot.com . Di blog ini disediakan segalanya tentang nombor akaun bank, alamat-alamat dan no telefon pengedar jualan amal dan sebagainya.
                            
            Sebab 20: Kenapa jualan amal? Untuk informasi ‘Kenapa Jualan Amal’ anda dijemput ke http://mutiarahatiamal2u.blogspot.com/2011/05/kenapa-saya-buat-jualan-amal.html
                            
            Sebab 21: Saya suka bagi derma tapi saya nak kepastian atau bukti sebahagian jualan amal krim  nur syifa ini disumbangkan kepada Rumah Kebajikan Persatuan Sindrom Down Malaysia?  Alhamdulilah pihak jualan amal kami menerapkan prinsip ‘Telus,Amanah,Akhirat’ di dalam perniagaan amal kami ini. Untuk bukti sebahagian hasil jualan amal ini disumbangkan kepada Rumah Kebajikan Persatuan Sindrom Down Malaysia, anda boleh lihat slip penyata CIMB/ penyata jualan amal kami di http://mutiarahatiamal2u.blogspot.com/2011/05/berikut-merupakan-penyata-jualan-amal_27.html
                         
          Sebab 22: Saya nie muda lagi tak ada penyakit la tapi bleh ke krim nur syifa ini digunakan sewaktu saya bersukan?  Ya boleh sangat sebab sangat sesuai untuk digunakan sewaktu bersukan iaitu dengan menyapunya di kaki dan sebagainya dapat meningkatkan stamina dan ketahanan yang lama pada kaki seseorang individu yang bersukan, terbukti berkesan dengan pembeliaan dalam skala yang besar di Booth Jualan Amal Krim Nur Syifa baru-baru ini oleh atlet-atlet Kejohanan Sukan Badan-Badan Berkanun Seluruh Malaysia (SUKANUN) 2011 yang berlangsung di Universiti Malaysia Terengganu(UMT) baru-baru ini dengan secara kebetulannya atlet-atlet daripada badan berkanun Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang merupakan pembeli tertinggi krim nur syifa telah menjadi Juara Keseluruhan Kejohanan Sukan Badan-Badan Berkanun Seluruh Malaysia  2011 ini. 

Semuanya berlaku dengan izin ALLAH S.W.T

BELI CEPAT SEBELUM ANDA TERLEPAS HADIAH MISTERI PERDANA SEMPENA MEGA SALE KRIM NUR SYIFA INI!!!!!

Semua Maklumat Adalah Benar
         Yang Benar,
 Muhammad Faiz Bin Abdul Rahman,
Ketua Pegawai Operasi Jualan Amal Krim Nur Syifa Malaysia dan Brunei
Tel  : 013-5022968

Saya menjemput  anda semua ke blog rasmi jualan amal krim nur syifa iaitu http://mutiarahatiamal2u.blogspot.com .  Harap anda sudi ke blog kami yang serba sederhana tersebut. Kecil tapak tangan nyiru kami tadahkan :)

Friday, 27 May 2011

Pengedaran / Organisasi Jualan Amal Krim Penawar 36 Penyakit Nur Syifa

   
  I)Ketua Pegawai Operasi Jualan Amal Krim Nur Syifa Malaysia dan Brunei

       /Pengasas Jualan Amal Krim Nur Syifa
  
   Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Sungai Petani, Kedah. 
         Encik Muhammad Faiz Bin Abdul Rahman 
                 Tel               : 0135022968
         Alamat          :No 15, Lorong 1/1, Taman Padimas, 08000 Sungai Petani,    Kedah Darul Aman
      
     II)Timbalan Ketua Pegawai Operasi Jualan Amal Krim Nur Syifa  /
    •  Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Teluk Intan, Perak. 
               Puan Aini Maizatul Najwa Bt Mohd Noor
                 Tel      :0134750474
                 
                 Alamat: No 61, Kampung Permatang Guntung, 3600 Teluk Intan, Perak.
       II)Naib Ketua Pegawai Operasi 1 Jualan Amal Krim Nur Syifa /
      • Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Langkawi dan Alor Setar, Kedah.      
                    Puan Nur Syuhadah bt Zolkifri                
                             Tel                                         :0125603375

                             Alamat          Alor Setar          : No. 13, Taman Seri Marina Fasa 1, Lorong 2, Jalan Kuala Kedah, 05150 Alor Setar, Kedah
                                                    
                                                   Langkawi        : Blog G, 3-12, Taman Dahlia, Jalan Lebuhdahlia, 07000 Kuah Langkawi, Kedah.
           
        IV)Naib Ketua Pegawai Operasi 2 Jualan Amal Krim Nur Syifa /
        • Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Limbang, Sarawak / Negara  Brunei.
                     Puan Dayang Hafizatul Nadia bt Suhaili
                             Tel                   :0148910612
                             Alamat             :Lot 1728, Kampung Patiambun 08700 Limbang, Sarawak.

        • Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Wilayah 1 Kuala Terengganu, Terengganu.
                 Puan Rahana bt Husin
                           Tel                 : 0179197631
           Alamat            : Lot 10346, Jalan Seri, Kg. Kubang Badak, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu.

        • Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Wilayah 2 Kuala Terengganu, Terengganu.
                  Puan Khalida bt Kharudin
                          Tel                     : 0195143580
                          Alamat                : 013811 Taman Desa Damai Kokanun, Kampung Padang Air, Tepoh, 21060 Kuala Terengganu, Terengganu. 
               Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Marang, Terengganu.
                 
                  Puan Noor Sheryna Bt  Jusoh
                      Tel                           : 0145074697
               Alamat                      : D-391, Kampung Pak Madah, Bukit Payong, 21400 Marang, Terengganu. 
        • Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Sungai Buluh, Selangor.
                   Puan Nurul Hidayah bt Zakaria
                        Tel                          : 0174593711
               Alamat                    : Lot 6456-D1 Jalan Teratai, Bt 15, Kampung Paya Jaras Hilir, 47000 Sungai Buluh, Selangor.
        • Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Kota Bharu, Kelantan.
                  Puan Noor Farahin Amalina bt Aznan
                        Tel                           : 0145347343
                           Alamat                      : 211-A, Kampung Pasir Pekan Hilir, 16250 Wakaf   Bharu, Kelantan.
                    
                   Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Wilayah 3 Kuala Terengganu
               
                       Puan Nuur Khaulah bt Khalib
                         Tel                              : 0139126085
                         Alamat                        : 1899, Kampung Kubang Machang, Kepong, 20050 Kuala Terengganu, Terengganu.

                   Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Serian, Sarawak.
                      
                         Encik George Anak Bobby
                            Tel                           : 0109401457
                           Alamat                      : Balai Bomba 947000 Serian, Sarawak 


                   Pengurus Jualan Amal Krim Nur Syifa(KNS) Bandar Tun Razak, Kuala Lumpur            
                
                         Puan Zaidah Abd Aziz
                                  Tel                       : 0162034034
                                                         : 0129114939
                              Alamat                : 23, Jalan Ikhlas 8, Bandar Tun Razak, Cheras 56000 Kuala Lumpur. 


        Penyata Jualan Amal Krim Nur Syifa untuk Bulan Februari, Mac, hingga 6 April 2011


        Berikut merupakan Penyata Jualan Amal Krim Nur Syifa untuk Bulan Februari, Mac, hingga 6 April 2011 Terima kaseh kepada semua yang membeli produk krim penawar 36 penyakit ini yang secara langsung menyumbang kepada sumbangan di atas. Kepada yang masih belum anda juga boleh berbuat demikian insyaALLAH. JOM MEMBELI SAMBIL MENGUBATI DAN BERAMAL :)
        Posted by Picasa

        Macam mana nak beli Krim Nur Syifa?



        Ada 3 cara anda boleh membeli krim nur syifa ini:

        CARA 1 (ONLINe)
        1)               Melalui Pembeliaan Online
                       3 Langkah mudah dan wajib:

        I)                   Hantar nama penuh anda no telefon,  saiz produk, alamat penuh hantar ke mutiarahatiamal@yahoo.com
        Contoh: 
        Nur Kaseh bt  Azman, 014560142,, Saiz Besar, No 3, Jalan Baiduri 5, Taman Simbiosis, 08000 Sungai Petani Kedah dan hantar ke mutiarahatiamal@yahoo.com

        II)                Kemudiaan bank in bayaran produk beserta kos penghantaran ke akaun Maybank nombornya 152108001236  atau ke akaun CIMB Bank nombornya 02060094472523 kedua-dua akaun atas nama MUHAMMAD FAIZ BIN ABDUL RAHMAN (jika melebihi 3 unit dan ke atas kos penghantaran adalah percuma)

        III)              Selepas bank in, anda perlu mesej ‘Saya NAMA PENUH ANDA sudah bank in NILAI ke akaun NAMA BANK hantar ke nombor tel  0135022968(Muhammad Faiz Bin Abdul Rahman)
        Contoh:
        Saya Nur Kaseh bt Azman sudah bank in RM36 ke akaun Maybank hantar ke 0135022968
        #Langkah III perlu untuk mengesahkan penghantaran tempahan segera ke alamat penempah.


                    *Selepas langkah III, anda akan mendapat respon daripada pihak kami untuk mengesahkan kami sudah mendapat tempahan yang anda lakukan dan penghantaran akan dilakukan.(Jika anda tidak mendapat respon daripada pihak kami dalam tempoh 3 hari, anda perlu menghantar mesej sekali lagi kepada pihak kami untuk semakan tempahan-
        selalunya kes nie jarang-jarang terjadi)

           *Anda akan menerima tempahan anda paling cepat dalam masa sehari dan paling lewat kebiasaannya dalam tempoh 3-4 hari bekerja selepas hari anda menerima respon mesej dari pihak kami.(jika dalam masa 7 hari bekerja anda belum menerima tempahan anda sila hubungi kami di talian 0135022968 )
                     

        *Tempahan yang dibuat tidak boleh dibatalkan.

          *Kami akan menanggung dan bertanggungjawab ke atas sebarang kes kehilangan tempahan hasil kecuaian pihak kami. (Terms & Condition Apply)

          Sebarang aduan boleh dilakukan di hotline kami di talian 0135022968. 

            *Tawaran Promosi Khas Pelancaran Rasmi Jualan Amal Secara Online hanya sah melalui pembeliaan melalui pembeliaan cara ini (online) dan hotline(atas talian).
          
            *Prinsip kami TELUS,AMANAH,AKHIRAT-Customer First

         ATAU
             CARA 2 (HOTLINE)

               2)Melalui Pembeliaan Hotline(Atas Talian)
                     2 Langkah mudah dan wajib:

        I)                   Bank in bayaran produk beserta kos penghantaran ke akaun Maybank nombornya 152108001236  atau ke akaun CIMB Bank nombornya 02060094472523 kedua-dua akaun atas nama MUHAMMAD FAIZ BIN ABDUL RAHMAN (jika melebihi pembeliaan 3 unit dan ke atas penghantaran adalah percuma) 

        II)                Selepas bank in, anda perlu mesej ‘Saya NAMA ANDA,  NO TELEFON,  SAIZ PRODUK, ALAMAT PENUH.  sudah bank in NILAI ke akaun NAMA BANK’ hantar ke nombor tel  0135022968(Muhammad Faiz Bin Abdul Rahman)
        Contoh: Saya Adam bin Aidil, 0157581152,  2 saiz besar dan 1 saiz kecil, No 1, Lorong 1/1, Taman Jaya, 09450 Jasin, Melaka. sudah bank in RM85 ke akaun CIMB Bank hantar ke nombor tel 0135022968
        #Langkah II perlu untuk mengesahkan penghantaran tempahan segera ke alamat penempah.

        *Selepas langkah II, anda akan mendapat respon daripada pihak kami untuk mengesahkan kami sudah mendapat tempahan yang anda lakukan dan penghantaran akan dilakukan.(Jika anda tidak mendapat respon daripada pihak kami dalam tempoh 3 hari, anda perlu menghantar mesej sekali lagi kepada pihak kami untuk semakan tempahan-selalunya kes nie jarang-jarang terjadi)

        *Kami menggunakan khidmat kurier skynet untuk penghantaran. Anda akan menerima tempahan anda paling cepat dalam masa sehari dan paling lewat kebiasaannya dalam tempoh 3-4 hari bekerja selepas hari anda menerima respon mesej dari pihak kami.(jika dalam masa 7 hari bekerja anda belum menerima tempahan anda sila hubungi kami di talian 0135022968 )

        *Tempahan yang dibuat tidak boleh dibatalkan.

        *Kami akan menanggung dan bertanggungjawab ke atas sebarang kes kehilangan tempahan hasil kecuaian pihak kami. (Terms & Condition Apply)

        *Sebarang aduan boleh dilakukan di hotline kami di talian 0135022968.

        *Tawaran Promosi Khas Pelancaran Rasmi Jualan Amal Secara Online hanya sah melalui pembeliaan cara ini hotline(atas talian) dan online.
                    
                   *Prinsip kami TELUS,AMANAH,AKHIRAT-Customer First


        ATAU
             CARA 3 (PEMBELIAAN TERUS@ CASH & CARRY)

        3)    Melalui Pembeliaan Terus@ Cash & Carry
        1 Langkah mudah dan wajib

        I)  Sila ke post http://mutiarahatiamal2u.blogspot.com/2011/05/pengedaran-organisasi-jualan-amal-krim_5692.html di blog ini, kemudiaan pilih lokasi pengurus jualan amal krim nur syifa yang terdekat dengan anda dan terus pergi dan membeli di alamatnya. Apa yang menariknya melalui  cara ini, kos penghantaran produk adalah percuma walaupun anda hanya membeli 1, anda hanya perlu membayar harga produk.
                  
                 *Anda perlu menghubungi pengurus jualan amal berkenaan sebelum berkunjung ke alamat tersebut untuk mengelakkan ketidakadaan orang di alamat tersebut oleh sebab-sebab tertentu dan sebagai persediaan stok yang mencukupi untuk anda.
                  

                  *Prinsip kami TELUS,AMANAH,AKHIRAT-Customer First

              SELAMAT MEMBELI:) :) :)

        Testimonial sebahagian daripada pelanggan Jualan Amal Krim Nur Syifa di Seluruh Malaysia.


        • Saya sangat suka kesan krim nur syifa ini kerana selepas saya menyapunya, lemak di badan saya sangat berkurangan. Selain itu saya turut menyapunya sebelum bermain futsal dan berjoging dan alhamdulilah sekarang saya semakin mempunyai ketahanan yang lama semasa melakukan aktiviti sukan tersebut. (Zulhaidi-Event Management Hotel Dorsell Regency, Kuala Lumpur )
        •   Saya mengalami masalah resdung yang sangat teruk tetapi selepas saya menggunakan krim nur syifa ini, alhamdulilah semakin hari semakin sembuh resdung saya ini. ( Nur-Mahasiswi Sarjana Muda Pengurusan Maritim UMT 
        •  Kebanyakan pesakit-pesakit di Wad Ortopedik Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) ini mempunyai krim nur syifa sebagai alternatif rawatan selain menerima rawatan konvensional. Oleh itu saya pun tertarik dengan fenomena ini dan membeli krim nur syifa melalui jualan amal krim nur syifa di Selangor dan alhamdulilah walaupun saya masih bebas daripada sebarang penyakit, saya menggunakannya untuk meredakan kelenguhan saya sewaktu bekerja. ( Syazwani-Staff Nurse Wad Ortopedik HUKM, Cheras )
        • Saya selalu mengalami masalah penyakit migrain yang teruk tetapi selepas membeli dan menggunakan krim nur syifa berdasarkan arahan pada kertas manual penggunaannya, alhamdulilah masalah migrain saya semakin berkurangan (Zaman-Mahasiswa Sarjana Muda Sains (Sains Biologi) UMT
          • Sudah lama saya mempunyai masalah luka di kaki akibat mempunyai penyakit kencing manis dan selepas dibelikan krim nur syifa ini oleh anak saya yang sedang belajar di UMT, alhamdulilah luka tersebut semakin berkurangan. ( Rogayah-Pesara Telekom Malaysia (TM) , 59 tahun , Sungai Petani, Kedah)
          • Batuk saya sungguh saya tak percaya dapat disembuhkan dengan keizinan-NYA dengan menggunakan krim nur syifa ini, alhamdulilah. (Noor Sheryna Bt Jusoh-Mahasiswi Sarjana Muda Sains (Sains Kimia) UMT
          • Saya mengalami masalah angin dalam badan dan terpaksa mengambil pelbagai jenis ubatan tetapi selepas menggunakan krim ini, saya tidak perlu lagi pelbagai jenis ubatan tersebut dan krim ini ternyata sangat berkesan berbanding ubatan-ubatan tersebut. (Khai-Mahasiswa Sarjana Muda (Sains Biologi) UMT
          • Saya telah mengalami selesema dan hidung tersumbat yang teruk tetapi selepas dicadangkan oleh rakan, saya telah menggunakannya dengan menyapu sedikit krim nur syifa di hidung saya sebelum saya tidur dan alhamdulilah bangunnya pada esok pergi selesema itu sudah hilang.(Khalida Kharudin-Mahasiswi Sarjana Muda Sains (Sains Biologi) UMT.

          Kenapa Saya Buat Jualan Amal?


          Assalammualaikum dan selamat sejahtera?  Mesti anda tertanya-tanya kenapa saya buat jualan amal. Apapun bagi saya ini adalah sekadar perkongsian kisah benar saya kepada anda. Yang baik harap diambil teladan dan yang tidak baik diambil iktibar insyaALLAH. Tiada langsung dapat dibanggakan sebab saya nie hanyalah hamba ALLAH yang hina akan kembali juga kepada tanah akhirnya.

          Okla saya pun tak nak bercakap intro terlampau banyak. Mungkin bagi ramai orang (mungkin tak semua), sebelum membuka sesuatu perniagaan, bab keuntungan adalah perkara paling utama difikirkan tapi bagi saya itu adalah perkara ke-2. Perkara pertama yang saya fikirkan sebelum membuka perniagaan ini ialah bagaimana saya sebagai manusia dan juga sebagai seorang mahasiswa dapat memberi sumbangan kepada insan yang kurang bernasib baik.

          So macam mana tue? Macam nie semuanya bermula apabila sewaktu saya berkunjung di rumah mak cik saya yang dipanggil mak jang di Alor Setar sewaktu cuti semester. Pada masa kunjungan saya tersebut, kebetulan pelanggan mak jang saya datang ke rumah mak jang untuk mengambil ketupatnya kerana mak jang saya mengambil upah membuat ketupat sebagai part time. Pelanggan mak jang saya tue datang berkeluarga…….smua lah ada sekeluarga. So hati saya tertarik akan seorang daripada beberapa anaknya.

          Kenapa seorang anaknya itu menarik perhatian saya? Ini kerana anak tersebut mengidap penyakit down sindrom. Tapi yang menariknya mak ayahnya sangat melayannya sangat baik berbeza dengan apa yang saya lihat di dalam realiti sebenar kehidupan di kaca berita di tv dan di dada akhbar dan juga di rumah-rumah kebajikan yang anak-anak sebegini sebahagiaannya akan ditinggalkan oleh mak ayah mereka di tempat sebegitu kerana pelbagai sebab antaranya malu, kos rawatan berjumpa pakar yang sangat tinggi dan macam-macam lagi. Tapi agak menakjubkan bagi ibu bapa yang secara kebetulan pelanggan kepada mak jang saya nie, mereka sangat memelihara anak mereka yang mengidap sindrom down ini dengan begitu baik sekali.

          Mereka menghantar anak ini ke tadika khas untuk sindrom down dan sentiasa ingin mengambil tahu cara terkini dan terbaik bagaimana untuk menjaga anak yang mengidap down sindrom ini sebaiknya. Terdetik di hati saya sewaktu tersebut bagaimana dengan anak-anak sebegini yang mak ayahnya tidak mengambil peduli dan menempatkan anak-anak sebegini di rumah kebajikan. Kiranya anak ini amat bertuah kerana mak ayahnya sangat mengambil berat dan tidak lokek mngeluarkan perbelanjaan yang besar untuk menjaga anak istimewa ini kerana kos rawatannya yang tinggi. So saya pun terfikir apa nasib terjadi kepada anak-anak istimewa sebegini yang ditempatkan di rumah kebajikan. Siapa yang mengambil peduli tentang mereka kecualilah kakitangan rumah kebajikan tersebut dan juga adakah selama ini saya sebagai manusia dan seorang mahasiswa adakah mengambil peduli tentang penghidupan mereka di sana? Sama sekali tidak.

          Alhamdulilah kerana HIDAYAH DARI ALLAH S.W.T  sewaktu kedatangan pelanggan mak jang saya yang datang mengambil ketupat tersebut,  saya tiba-tiba terbuka hati tentang tanggungjawab saya sebagai manusia yang sihat tubuh badan dan juga sebagai mahasiswa untuk mula mengambil peduli tentang anak-anak sindrom down yang ditempatkan di rumah kebajikan. Tapi bagaimana ya cara saya ingin membantu mereka? Selepas 2-3 hari saya berfikir tentang bagaimana cara tersebut, tiba-tiba Pengasas kepada Krim Penawar 36 Penyakit Nur Syifa iaitu Encik Amran bin Zulkifli datang ke rumah saya kerana ingin menghantar stok krim nur syifa yang ditempah direct dari kilangnya di Sungai Petani, Kedah kepada abang saya.

          Oleh kerana Pengasas tersebut berada lama di rumah saya, saya sempat berbual lama dengannya dan sangat tertarik dengan betapa terbukti berkesannya produk yang diasaskan olehnya sampaikan beliau tidak mahu mengiklankan produknya tersebut di media walaupun mampu untuk berbuat demikian kerana permintaan produk ini sangat-sangat tinggi sehinggakan tidak menang tangan oleh kerana keberkesanannya, Apa yang menarik kerana keberkesanannya, walaupun tidak diklankan di media produk ini telah pun dieksport secara keseluruhannya ke Brunei, Republic Of Ireland dan juga Singapura dan itu bagi saya memang terbukti mujarab krim nur syifa nie insyaALLAH kerana secara logiknya kalau tidak mendapat permintaan dari sana mestilah tak akan dieksport.

          So pada hari itu juga saya berkata kepada diri saya ‘why not aku jual jer produk ini dan sebahagian hasil jualan aku sumbangkan kepada Rumah Kebajikan Persatuan Sindrom Down Malaysia (PSDM)’ untuk membantu anak-anak sindrom down yang kurang bernasib baik.  Bukanya cuti semester,  saya terus bersemangat untuk melakukan jualan amal krim nur syifa yang mana sebahagian hasil jualan akan disumbangkan kepada rumah kebajikan tersebut yang mana no akaun cimb banknya adalah 14480000235102.

          Justeru saya berharap anda semua yang berkunjung ke blog ini dapat memberi sokongan kepada jualan amal krim nur syifa samada membelinya,  menyokong jualan amal melalui berkongsi artikel ini di facebook, twitter, ataupun mengambil iktibar dari artikel benar ini untuk membina perniagaan berkonsepkan amal sangat-sangat disyorkan terutama kepada semua siswa siswi yang saya ingin menyeru bangkitlah anda semua untuk bersama-sama menyumbang kepada masyarakat melalui program tanggungjawab mahasiswa terhadap insan yang kurang bernasib baik ini insyaALLAH. Pihak jualan amal kami sangat menggalakkan penglibatan siswa siswi ke dalam jualan amal ini so kepada siswa dan siswi di mana saja yang mempunyai semangat membuat kerja amal melebihi kepentingan kepada wang sangat digalakkan memohon kepada kami untuk menjadi sebahagiaan daripada pasukan jualan amal kami ini yang sudah mengembangkan konsep jualan amal krim nur syifa dalam masa hanya masa tidak sampai 5 bulan ke 2 buah Negara iaitu Malaysia dan Brunei dan ke 6 buah negeri di Malaysia iaitu Kedah, Perak, Selangor, Kelantan, Terengganu dan Sarawak. Permohonan anda hanya hantar jawapan anda kepada soalan kami ‘Kenapa Anda Terbuka Hati Menyertai Jualan Amal ini?’ Hantar juga selain jawapan itu berserta nama penuh, no tel dan alamat anda ke emel mutiarahatiamal@yahoo.com . Bukan siswa siswi yang mempunyai semangat kerja-kerja amal pun dijemput menghantar permohonan anda ke emel tersebut. Keputusan permohonan akan diberitahu secara emel insyaALLAH.

          Di sini saya ingin berkongsi rahsia perniagaan amal adalah anda pilih 1 produk yang betul-betul terbukti berkesan dan sebahagian hasil jualan produk tersebut anda sumbangkan kepada sebuah rumah kebajikan yang anda pilih. Mudah jer daripada kita membuang masa bermain games seperti dota dan lain-lain mahupun menonton filem korea yang adakalanya sangat menyayat hati, baik kita menyumbang sesuatu kepada masyarakat kerana dalam islam pun sudah menyatakan manusia yang paling baik di antara kamu adalah manusia yang dapat menyumbang kepada orang lain dan juga tangan yang memberi lebih baik daripada tangan yang menerima.

          Nasihat saya janganlah berasa takut harta anda berkurang untuk menderma kerana setiap 1 yang kita beri, 9 kita akan dapat kembali seperti yang difirmankan oleh ALLAH S.W.T  di dalam AL-QURAN. Saya akhiri artikel ‘Kenapa Saya Buat Jualan Amal’ ini dengan menyusun 10 jari memohon kemaafan jikalau artikel saya ini mengguris hati mana-mana pihak kerana apa yang baik datang dari ALLAH S.W.T dan apa yang buruk datang daripada diri saya sendiri insyaALLAH. Kepada ibu bapa pada anak-anak istimewa di luar sana yang menjaga anak-anak istimewa ini dengan penuh kasih sayang, saya doakan anda semua dimurahkan rezeki dan hidup sentiasa diberkati oleh-NYA insyaALLAH. Jika anda ingin share artikel ini saya sangat-sangat galakkan insyaALLAH untuk perkongsian bersama. Lembutkanlah hati kita untuk selalu memberi insyaALLAH.
                                                                                                
          YANG BENAR, 
              MUHAMMAD FAIZ BIN ABDUL RAHMAN
          PENGASAS JUALAN AMAL KRIM NUR SYIFA 
          MAHASISWA SARJANA MUDA (SAINS BIOLOGI)10/13,
          JABATAN SAINS BIOLOGI,
          FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI (FST),
          UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU (UMT)
                                                                                                

          share/bookmark